Andreo - moji holcicce jsou teprve dva roky, takze si zatim na vily moc nehrajeme, ale vilu Amalku a Makovou Panenku ma moc rada. Se ctyrletym synem si napriklad - stavime drevene vlacky, stavime z kostek velike zamky s tunely a skluzavkami, chlevem pro zviratka a garazi pro auta, udelame si vlastni obchod a nakreslime vlastni penize a usilovne nakupujeme, pak varime a delame si piknik. Malujeme, vystrihujeme, lepime. Do skolky jsem mu usila kostym carodeje, tak jsme carovali - ale on moc dobre vi, ze je to jen jako - stejne jako je ""jako"", kdyz mi treba primontuje lechtaci ruku. Mohla bych tady psat romany, protoze nouzi o hry netrpime. Ceske pohadky zatim moc neresime, protoze jeho ceska slovni zasoba je zatim omezena a jeho nejoblibenejsi anglicke knizku jsou pribehy dvou mravencu ve svete a pak krasna knizka o pratelsvi zabaka, krtka, jezevce a krysy, jak spolu ziji v lese a u reky, jezdi na vylety a tak. Z ceskych pohadek krome klasickeho krtecka ma moc rad Pejska a kocicku. Fantazie mu nechybi - casto spolu mluvime tajemnym jazykem, ktery si vymyslel.
Moji poznamku jsi spatne pochopila - ja netvrdim, ze nektere deti maji krasnejsi a bohatsi svet (i kdyz je to pravda, kdyz se podivam na deti tretiho sveta) - ja jsem rikala, ze to vyplyva z Tveho clanku a proto me zajimalo, o co Ti vlastne slo, kdyz tohle srovnani to pry nebylo. Ja na Tve otazky odpovidam - odpovis Ty na moji? Nemyslim si, ze nektere deti maji krasnejsi a bohatsi sve nez jine - myslim si, ze kazde dite ma ten svuj a ten je pro nej ten nejkrasnejsi a ze se ty svety nedaji nijak zaskatulkovat. Tak jako ja jsem pro sveho syna nejkrasnejsi maminka a Ty jsi nejkrasnejsi pro sve deti.
S detma si hraju v prumeru 5-6 hodin denne - 1-2 rano a 4, nekdy 5 odpoledne, jak se zadari (v tom je zapocitane jidlo a koupani), no a samozrejme vikendy, kdy se nevenuji domacnosti, ale vyhradne detem. Kolik hodin se vyhradne detem venujes Ty?
S cim bych tak podle Tebe mela u sebe zacit? Mne opravdu fascinuje, jak nekteri lide dokazou ty druhe takhle na dalku odhadnout!!
Kimmy
Předchozí