Navazuji na zmínku o "nevýchovnosti" některých (tradičních) pohádek v příspěvku Ivule. Častou výtkou vůči klasickým pohádkám je i jejich nelogičnost - z čistě racionálního pohledu. Možná by některé z Vás mohl zajímat seminář na téma Léčivá moc pohádek (opakuje se pravidelně, proto stačí sledovat kalendář akcí pořadatele :-) - na webu najdete rychle např. na http://biodynamika.cz/article.php3?id=89 ). Mně stačilo přečíst si anotaci a bylo mi tak hezky u srdce i na duši, jako už dlouho ne. A když to konfrontuji se svým brzy čtyřletým synem a jeho zpracováváním pohádek a příběhů, tak si uvědomuju, že pohádky nelze brát na lehkou váhu...
A ještě mě při čtení příspěvků napadlo, že si nesmíme plést pohádky, fantazii a říši snů s pověrami a hloupým strašením. Podle mě je dětská fantazie čistá - to nezdravé do ní můžeme zanést pouze my dospělí, zejména, pokud jí moc nerozumíme...
Mějte se všichni pohádkově, ať Vám Vaše kouzelné děti přinášejí jen radost!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.