Snad vás některé povzbudím: synovi diagnostikovali atopický ekzém v 6 měsících - hodně si užil pod kolínky, na rukou, v obličeji, na krku (to ale ještě v podstatě žádný neměl - takže se pěkně zapařoval a nešlo to mazat:-) Byla jsem z toho dost zoufalá - ta vidina do budoucna. Na kožním v brněnské dětské nemocici nám dali dvě zázračné masti: ZT pastu naložiska a H-mast na promazávání.
Ještě asi rok nebo dva se mu ekzém hlavně na jaře a v létě objevil, ale od té doby, jak když utne...snad občas drobounký problém, pupínek apod.
Nikdy jsem nezjistila, z čeho to mohl mít - řekla bych, že určitě ne z jídla, spíše se mu objevil po zapocení, tj. z tepla. Takže se zě mě stala hysterická matka, neustále dítě vysvlékající či oblékající (dodnes nechápu, jak v zimě nechají rodiče ve vytopených obchodech děti i s čepicemi a rukavicemi - my sundáváme i bundu, navlačené děti na spaní v přetopených bytech...). A funguje to - syn jí, co chce, koupe se apod.
Jediné, co dodržujeme, je promazávání těla H-mastí. Teď už je k dostání i volně bez receptu (pouze v lékárně ve FDN Brno).
Předchozí