Moc Vás zdravím.
Pokud si těhotná žena chce v MHD sednout a nikdo jí nechce dobrovolně pustit, tak je vcelku na místě si o to požádat. Já jsem to aspoň tak dělala, protože jsem se skutečně na nějaké kymácení na tyči prostě necítila. Vyhlídla jsem si vždycky mladého statného mladého muže a prostě ho slušně požádala a vždycky to bylo OK.
Stejně tak nyní, když cestuju v MHD s kočárkem (není to zas tak často), tak si prostě vyhlídnu mladíka na zastávce (nebo pak v tramvaji) a požádám ho, aby mi pomohl s kočárkem - vždycky někdo pomůže. Dokonce se mi celkem často sami nabízejí. Pokud v tramvaji nebo v autobusu je někdo na místě pro kočárky - opět slušně požádám, aby mi místo uvolnil - to už někdy bývá trochu drsnější, ale prostě není jiná cesta. Do přecpaných tramvají a autobusů se ani necpu (to jdu radši pěšky) tam by mi asi těžko někdo uvolnil jakékoliv místo.
Nemyslím si, že lidé jsou nějak zvláště všímaví - protože se cítí ukryti v davu a tudíš necítí potřebu se chovat nějak zvlášť dobře. Pokud ale někoho přímo oslovíte, většinou Vás neodmítne. Dokonce jsem někde četla, že když potřebujete pomoc na místě, kde je hodně lidí, tak nemá smysl žádat "pomozte mi prosím někdo" ale třeba "prosím Vás pomozte mi, Vy pane v modré bundě".
Tak good luck :)
Předchozí