Z garsonky o sedmi kočkách a babičce mého pacholete by mě, s odpuštěním, asi taky trochu braly mory... na druhou stranu jsem ale kdesi četla, že pokud se dítě pravidelně pohybuje v prostředí o více než třech zvířatech, tak ho to naopak před alergiemi chrání, takže kdo ví. Na jednu stranu mi zní logicky dítě s alergickými dispozicemi po otci nevystavovat kočkám, na druhou stranu, bráno selským rozumem, člověk se vyvíjel a lidská imunita vůbec vznikala v divoké přírodě, dítě se v jeskyních odmalička pohybovalo v prudce nesterilním prostředí a i v kontaktu s kožešinami a různými zbytky snědených zvířat, takže dnešní styl života ve městech je hodně v rozporu s přirozeností a imunita tím trpí... V Německu nebo Rakousku se prý dělala nějaká studie ohledně alergických/astmatických dětí v závislosti na prostředí a suverénně nejlíp a nejzdravěji z toho vyšly děti farmářů, kde matka "v jedné zástěře běhala mezi kuchyní, kolíbkou a chlívem" a imunita dětí měla od narození tolik co na práci, že pak snadno rozeznala "neškodnej bacil od nebezpečnýho" a tím pádem nereagovala ztřeštěně na prkotiny, jinými slovy z dítěte nebyl alergik. Pak aby se v tom čert vyznal jestli tedy děti alergiků srsti vystavovat nebo je od ní chránit a izolovat.
Předchozí