| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Milovnice zvířat

Tak jestli chce autorka radu ze života - prosím:
- Babičku nepředěláte, nesnažte se o to, uškodí to Vašim vztahům. Každý jsme jiný a v té rozmanitosti je krása. Děti mají možnost poznat různé věci a pak si svobodně vybrat co se jim líbí a co ne.
- Kromě toho - mít v garsonce 7 koček nebo 2 z hlediska chlupů NEZNAMENÁ zásadní změnu. Možná tak z pohledu té péče resp. výdajů, ale přikláním se k tomu, že Vám do toho nic není kolik za ně utratí (tedy pokud to nechce po Vás). Někdo sbírá známky, někdo drahokamy... každý na co má a když ji baví kočky a zvládá to tak prosím.
- Dítě to vidí jinak než vy. Pro něj jsou to čičinky, tvorové se kterými se musí naučit zacházet, je to jiné než s lidmi a hodně jim to dá když zjistí co si (ne)můžou k takovému zvířeti dovolit, zvíře se nepřetvařuje a vychovává přirozenou cestou
- ad nemoci - zásadní prevencí je dostatečná hygiena - tj. mýt si ruce. Již zmíněné rady že byste měla tchyni např. ke svátku koupit u veterináře odčervovací tabletky (no když je to pro zdraví, že) nejsou od věci.
- ad oblečení - chlupy z koček nikdy nejdou douklidit, takže příprava předem je nutná, oblečení ze sekáče bude oukej, nebo s sebou náhradní do tašky až budete odcházet. Setkávání u Vás nebo na neutrální půdě je naprosto ideální -už Vás napadlo ji třeba pozvat v neděli na kafe a koláč?
- ad smrad - velmi dobře vím co myslíte, holt třeba manžel se může projevit jako hodný syn a občas vymalovat nebo zapůjčit tepovací vysavač, přivézt mamince kočkolit a bedynku dát na balkon.

Proč to všechno píšu - hooodně podobnou babičku (moji mamku, ne tchyni tedy) mám. A přesto že je to moje máma, konflikty jsme měly skoro rok, než jsem pochopila to co jsem Vám právě napsala. Že ji nepředělám, že dítěte neubude a že tam s ní bude po svém šťastné. Zatím jsem chlupy skoro vždycky vyprala, akorát vybírám častěji sítko pračky. Mají sice kočky 2 (takže to s tím množstvím chlupů od sedmi nebo dvou opravdu nebude rozdíl když tam toho mají tolik) a navíc ještě 40kg hafana dlouhosrstého slintacího a neposlušného (kteréhožto v té samé verzi naprosto nesnášela když ho měla její máma a měla na gauči chlupy - teď je tam má sama a prý je to v pořádku).
Když byla dcera mimčo, všechno to co jste psala jsem si taky myslela. Teď je to dvouletá dračice která když tam přijedeme - prožene kočky (vylítnou jako čerti do 10ti minut aby se před ní schovaly-chce je muchlat), poválí se po psovi (a ten za chvíli taky zaleze aby měl klid) a má volné pole působnosti. Jasně, chlupy na oděvu, v jídle atd .... nu doma ji celou svlíknu, vysprším a je to.
Takže - nehruťte se, nepanikařte, děkujte kočkám že dělají tchýni společnost a ona Vám neorganizuje život a v rámci těch několika návštěv se přizpůsobte... jasně, ona už tu třeba dlouho nebude, ale to že s ní vyjdete i když vám to zrovna"nevoní" je pro Vaše děti výtečná ukázka mezilidské komunikace a tolerance.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.