Souhlasím s Konny. Mám doma kocoura, šlechtice, výstavní kousek, je očkovaný,odčervený,léčený vždy na klinice. Nesmrdí, nechodí ven wc mu čistíme pravidelně. Není s ním tedy problém. U mamy máme taky dvě kočky výstavní, zdravé , vše ok.
Pokud má ale někdo v garsonce 7 koček, chodí ven,kde je riziko nejen toxoplazmozy, a nemá je ani očkované a odčervené, tak je trápení zvířat, a můžu říct že takových koček se štítím. S toxoplazmozou ve spojistosti s kočkami lidi hodně nadělají,ale toxoplazmozu chytne 95% lidí z masa a z toho, že se hrabou prackama v hlíně bez rukavic, protože pokud byste chtěli chytit toxo od kočky, tak byste museli sníst 4 dny stará kočičí hovna.
No pokud pisatelka dítě dávat ke tchýni nechce, tak ať ho tam nedává, nevím co řeší. Pokud je tam smrad a špína , a u některých tchýní, nejen z koček, tak dítě tam nedám, a hotovo. nemá cenu se rozčilovat. Mimochodem,kočičí chlupy mi nevadí , ani na oblečení, ani v jídle, s kočkama žiju odmalička a dle testů jsem se s toxo nesetkala.
Předchozí