Milé maminky, starší syn trpí těžkou atopií od 2. měsíce, mladší syn lehčí formou - pouze nožičky a zápěstí - od 9 měsíců. I přesto, že u děti od narození dodržuji zásady správné životosprávy, koupu je pouze v přírodních olejích a natírám též přírodními oleji a krémy, ekzém se šířil neuprosným tempem a starší syn se prvními 3 roky svého života doslova proškrábal. Asi nemusím psát o probdělých nocích a zoufalství, které jsme si prožili.Ještě donedávna jsem téměř denně čelila dotazům, jenž mi kladli neznámí lidé na ulici typu:"paní, co je chlapečkovi"? Ekzém zasahoval do 2/3 obličeje a mého krásného chlapečka doslova netvořil.
Vše se doufám, že už napořád,změnilo před měsícem, kdy jsme strávili týden u moře. Daneček se hojil doslova před očima, a to se téměř nekoupal. Koupání v moři pro něj bylo velmi bolestivé, stačil však jen celodenní pobyt pod stromem na pláži. Ihned po návratu jsem začala s oběma chlapci navštěvovat solnou jeskyni v Brně.Po 3 týdnech pravidelných návštěv v jeskyni je mladší syn úplně čistý, Danečkovi zbylo posledních pár stroupků.Maminky, máte-li takto postižené děti, zkuste i vy solné jeskyně, budu držet palečky, aby i vám tento "zázrak" pomohl.
Předchozí