| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co jsou?

No, mě to bylo taky vždycky protivné, kamkoli se cpát z titulu své těhotnosti nebo toho, že mám dítě. Ale co je Kuba na světě, poněkud jsem poopravila svůj názor v tom smyslu, že po roce pojíždění s kočárem po českých ulicích, nakupování v obchodech všech druhů (krámky, obchoďáky...) a vůbec života s (malým) dítětem přijde, že naše společnost jaksi na tu "diverzitu (... nejsou jen mladí, výkonní, sebevědomí atd., ale i děti, starci, invalidé, vozíčkáři) pořád není nastavená.

O co mi jde? Nechci se nikam cpát, hulákat, dělat scény a poukozavat na nějaký nárok, jen bych byla docela ráda, kdyby se prostě ve společnosti více počítalo s tím, že by si chtěla v klidu nakoupit i maminka s kojencem, babička o holích, slečna na vozíku. Že by to rádi udělali pokud možno tak, aby tím neobtěžovali ostatní zákazníky, aby jim nemusely být poskytovány speciální úlevy prostě proto, že se automaticky počítá s tím, že tito lidé také patří do společnosti. Že jen proto, že jsou matka/starec/invalida, nebudou celý den sedět doma a na nákupy si posílat příbuzné, oželí naprosto návštěvu jakékoli restaurace, muzea, atd.

Nechci se tu ohánět tím zahraničím, ale když jsme tam nedávno byla, připadala jsem si trochu jako v jiném světě - nízkopodlažní vozidla, takže jsme pohodle vyjeli s kočárem, nikoho to neobtěžovalo, nebylo třeba žádné pomoci. Na výběr hned několik restaurací, kde byla opravdu radost obědvat i s protivným kojencem. Park prostý psích exrementů s místy pro relaxaci pro ty, co nemají chuť poslouchat vřískající děti, tak i s koutky právě pro ty děti...

A v neposlední řadě, pokud je někde vyvěšená kartička o přednostním nároku, tak já to vidím jako právo daného podniku upřednostnit či vyjít vstříc nějaké skupině lidí. A nechápu, proč se dotyční brblající (když se někdo tu přednost snaží uplatnit) neobrátí prostě na vedení či management podniku, že se tím cítí poškozeni, že do takového obchodu chodit nebudou, ale že naopak navštíví konkurenci, která tuto předenost neposkytuje...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.