Moje bývalá spolužačka bydlí ve velkém bytě, cca 4+1 ve staré zástavbě a mají celkem asi 5 koček. Jsou to krásné čistokrevné kočky, se kterými chodí pravidelně k veteřináři, živí je zdravým jídlem, určeným pro kočky a jejích byt voní. Je to tím, že kupuje speciální přípravek do kočičího záchodu, již dávno nepoužívá to, co se používalo dřív - např. do bedýnky písek apod. Nicméně i těch 5 koček je na můj vkus hodně. Já jsem jako dítě kočky milovala, žádné jsme doma neměli. Když si poté rodiče jednu kočku pořídili, respektive dostali (oni sami by si ji určitě nepořizovali), zvykli si na ni a měli ji rádi a udržovali ji v čistotě. Sem tam samozřejmě nějaký ten chlup byl, ale často luxovali. Ovšem čím víc zvířat, tím je to náročnější na úklid a samozřejmě i na peníze. Pokud člověk nemá velký byt a nemá dost peněz, vůbec by si neměl víc zvířat pořizovat, to je skutečně týrání a může to i značně obtěžovat sousedy, pach je to nepříjemný. Dotyčný je na to zvyklý, ale stačí otevřít dveře do takového bytu a páchne celá chodba.
Moje bývalá spolužačka nemá děti a je v invalidním důchodě. Je velice šikovná, má hodně koníčků a kočky k nim patří, stará se o ně vskutku vzorně, že nejstarší se dožily již 17 let, což je u koček dost výjimečné. Ale pokud jsou v rodině děti, je nutné vždy zjistit, zda netrpí nějakou alergií a teprve potom pořizovat zvíře, ne naopak - zvíře vyhodit, když se alergie objeví. Já např. mám alergii na kočičí srst, tudíž vždy po návštěvě rodičů a pohlazení kočky jsem měla zánět spojivek a žádný lékař nezjistil, od čeho to je, až jsem si to časem uvědomila, že tento problém mám vždy v souvislosti s kočkou. V té době lékaře ani nenapadlo, že by to mohla být alergie, tvrdil, že jsem světlý typ a mám choulostivé oči apod...Dnes na kočky nesahám a záněty spojivek nemám, i když je pravda, že choulostivější oči mám, neboť např. na horách musím stále nosit sluneční brýle. Ale ty záněty byly strašlivé, nemohla jsem několik let vůbec používat oční make up, byť by byl sebekvalitnější a zdravotně testovaný atd., svědilo to, pálilo, prostě hrůza. Trvalo to do té doby, než jsem sama zjistila a odstranila příčinu.
Předchozí