Nedá mi to, abych nereagovala - já nepostávala u obchodu, ale u místa, kda se shromažďují vozíky a nepostávala jsem tam sama, čekala tam se mnou řada lidí - jen byli bez toho vajíčka rychlejší. A těžko budu na někoho volat, že jsem tu byla dřív, když už mizí ve dveřích a dělá že mě nevidí. Nemluvě o tom, že na čekání na někoho s miminem bych si asi našla lepší místo - buď počkáme v autě nebo v teple obchoďáku - tolik k dokreslení situace. Já si tady hlavně v žádném případě nestěžuji, jen dávám do pléna zážitek který se stal mě a který se vztahuje k článku. Je jasné, že to lidé nedělají naschvál, ale vidí moc dobře, jen si říkají, proč ZROVNA JÁ bych měl pomáhat nebo dát přednost, když já honem pospíchám domů nebo bůhví kam, ať pomůže někdo jiný.
A pokud si vzpomenu na dobu, kdy jsem byla ještě studentka nebo bezdětná, tak jsem nikdy neměla problém s tím pustit sednout starého člověka nebo těhotnou a maminkám s kočárkem jsem nabízela pomoc automaticky. Jsem tak prostě vychovaná a nezáleželo na tom jestli jsem měla plnou hlavu starostí nebo byla zrovna po mejdanu. Zkrátka asi platí, že podle sebe soudím tebe...
Předchozí