Kamyš, souhlasím, taky mám raději byť naivního, ale aktivního člověka, než pasívní škarohlídy. Co ovlivníme našimi volbami víme sami docela dobře, ale na malém městě třeba komunálky mají docela efekt.
A k té volbě knihy: kopíruji tu kousek čláínku ze serveru "Lupa" - knihy volit můžete......
kniha
Zajímavou novinkou letošního roku je celostátní akce "Moje kniha", organizovaná Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR. Základem je on-line anketa o nejoblíbenější knihu ČR, ve které se může každý vyjádřit k tomu, která kniha byla pro něj v životě nejdůležitější - v kterémkoli z následujících smyslů
"kniha, která mě nejvíce ovlivnila",
"kniha, ke které se často vracím",
"kniha, kterou bych doporučil/a dobrým přátelům",
"kniha, která změnila můj život",
"kniha, na kterou nemohu zapomenout",
"kniha, která mne uvedla do jiného světa",
"kniha, kterou bych si s sebou vzal/a jako jedinou na pustý ostrov" apod.
Celá akce "Moje kniha" však má širší záběr a chce upozornit na to, že ani v dnešním světě Internetu a on-line služeb neztrácí klasické knihy, knihovny a čtení svůj význam, smysl i krásu. První výsledky, v podobě 200 nejoblíbenějších knih z ankety, budou zveřejněny na závěrečné tiskovce "Března - měsíce Internetu", 7.4.2004. Celá akce však bude pokračovat dále, výběr nejoblíbenějších knih se bude postupně zužovat (např. v září bude vyhlášeno 50 NEJ), a TA NEJOBLÍBENĚJŠÍ bude vyhlášena během Týdne knihoven, počátkem října 2004.
Pokud chcete ke hledání nejoblíbenější knihy také přispět, vše najdete na adrese http://www.mojekniha.cz. Celá akce je přitom inspirována britskou soutěží "The Big Read", kterou v roce 2003 iniciovala a realizovala britská BBC. Sešlo se v ní 750 tisíc odpovědí. Je-li u nás, podle průzkumu Markentu, na 2,8 milionu lidí kteří používají Internet, máme šanci Brity překonat?
Přímo na úvodní tiskovce letošního "Března" vyplnil anketu "Moje kniha" také ministr informatiky Vladimír Mlynář. V mládí jej prý nejvíce ovlivnil Kocour Mikeš.
No a k paní Souradové: mně se její články líbí. Její postoj "koukejte, co u nás umíme" berme jako inspiraci a naučme se na svém životě nalézat klady a pozitiva!!!!
ahoj
Simča
Předchozí