Kris, nemyslim to zle, ja taky jim vsechno tedy spise jsem jedla, kdyz jsem byla zdravejsi, ale premira masa muze byt skodliva, napr. jako jeden z faktoru zpusobujici dnu, tedy usazovani kristalku kyseliny mocove v kloubech. Velmi bolestive, i kdyz jde vetsinou o drobne klouby typu prstu na nohou atd. Zname jiz od stredoveku jako podagra( neplest s rakovinou kosti ci kostnimi metastazemi-to jde o neco naprosto jineho). Za dalsi, premira konzumace masa prepalovaneho a masa hoveziho muze zpusobovat rakovinu, tlusteho streva a konecniku. Respektive podle statistiky, lide, kteri jedi zivocisne tuky a hovezi maso maji statisticky vyssi vyskyt rakoviny. Existuje jeste par nemoci, kde je vyslovne kontraindikovano jist maso, ale zdravy clovek muze jist vse, jen spotreba masa u nas je zbytecne vysoka, bylo by lepsi ji nahradit zeleninou nebo ovocem. Ale soucasti stravy by maso byt rozhodne melo. A jak rikam, necht se kazdy krmi cim chce, reaguji jen na to, ze ses ptala, v cem muze byt maso skodlive.
Předchozí