Ahojky Lido,
u nas to s Kackou funguje napr. tak, ze kdyz uvarim nejake jidlo a vim, ze mlada ho jist nebude (treba dusena zelenina+brambor), tak vim, ze samotne brabory ji nevadi a dostava jen brambor s kouskem masla a cottage syrem + nakrajena rajcata a okurky v misce ..
Kdyz delam spagety s omackou - opet odmita omacku, ale samotne spagety s troskou kecupu a troskou syra ma rada..
Taky dostane jako alternativu nabidku namazaneho chleba.
A tyhle "napul" jidla vzdycky v tydnu prolozim jidlem o kterem vim, ze sni..(ma rada treba polivky ).
Mimo tepleho jidla sni hodne ovoce; a rajcata+okurky jsou pred ni v ohrozeni zivota;-))
Co se tyce sladkeho - tak mam doma bud celozrnne susenky, nebo necu cas od casu upecu..
vseobecne se snazim aby dostala alternativu (nechutna ti fajn, chces brambor nebo namazeny chleb+rajce...), u nekterych jidel mame maximalne system 3lzicky a dost;-)) ale nenutim ji sedet nad jidlem hodiny (jako mne kdysi rodice) ale na druhou stranu susenky a pod nepripada v uvahu pokud vidim, ze z bezneho jidla nesnedla aspon chleba (treba mi smejdi po kuchyni a je mi jasne ze ma hlad i chut - ale uvareneho jidla se nedotkne, tak vetsinou se snazim spolu s ni najit to co by si dala aniz by to byla halda susenek...rikam si ze i my dospelaci mame svoje chute-dny, tak proc ne deti..)
No a co se tyce sunky:-)) - ja zase nemam nejmensi predstavu k cemu je nezbytna sunka (bez ironie)..napis, k cemu ji pouzivas a ja muzu napsat jak to a to varim bez sunky:-))
Vseobecne "nahrazky" jako sojove maso apod. u vareni nepouzivam (i kdyz jsem to jedla velmi chutne udelane )..
jana
Předchozí