řekla bych,že tahle metoda se u nás v ČR hojně používala tak před dvacti lety a je již překonaná,američani zas něco objevili...Kojila jsem syna každé tři hodiny (ve dne i v noci)do 8,5 měsíců,pak začal sám spát celou noc, přišlo to naprosto přirozeně bez jakéhokoliv týrání (nechat dítě o hladu probrečet tři noci za týrání já osobně považuji),krásně prospíval,doposud neměl žádné zdravotní problémy,noční kojení krásně stimulovalo tvorbu mléka,když přestal jíst v noci,hned to bylo znát a co se týče jeho psychiky,mám jistotu,že moje jednání na něm nezanechalo žádné negativní důsledky - ví, že se na rodiče může spolehnout, že se mu nemůže stát, že bychom ho nechali někde ležet hladového,plačícího a opuštěného nebo při tom ještě u něj seděli a dívali se na něj a bylo nám to jedno.A když jsem si pořizovala dítě,nečekala jsem, že to bude procházka růžovým sadem,když chce člověk svému dítěti dát maximum,tak ho to holt něco stojí.Byť jsem byla unavená a nevyspalá, dnes říkám, že to rozhodně stálo za to,při kojení jsme strávili krásné okamžiky,myslím, že to mělo blahodárný vliv na náš vztah (o zdraví dítěte nemluvě - o tom už snad dnes nikdo nepochybuje),vím, že jsem pro své dítě udělala co jsem mohla a u dalšího dítěte bych postupovala stejně.Každý si to musí dělat po svém, ale k tomu, abych věděla co je pro moje dítě dobré nepotřebuji žádné asociace pediatrů,stačí mi mateřský instinkt,každá velká věc stojí hodně námahy a chtít mít všechno hned a bez námahy je trochu krátkozraké,navíc my české maminky něco vydržíme...
Předchozí