Ano, tato metoda je známá i u nás. Nic moc pořádného jsem o ní nečetla ani neslyšela, ale to málo, co mi utkvělo: uplatňuje se při večerním usínání, o použití při odbourávání nočního kojení jsem nezaslechla nic. Toto je podle mě důležité rozlišit a také zvážit, zda do toho opravdu jít, jaké máte dítko-zda se spíš vzteká nebo pláčem vyjadřuje některou ze svých potřeb. Pro odbourání nočního kojení radí laktační poradkyně zkusit dítě obalamutit dudlíkem, pohlazením či jiným způsobem a teprve když to nezabere, tak dítko nakojit. S touto metodou se nedá nesouhlasit. Jiný způsob "odvykání" mi přijde drastický.
My máme doma špatného spáče. První skoro tři měsíce to bylo naprosto v pohodě. Malá spala ukázkově. Přes den usla bez potíží ve chvíli, kdy to potřebovala - na ruce, v kočárku, v postýlce, v hluku. Večer po kojení jsem jí zazpívala ukolébavku a ona po chvíli sama usla. Intervaly nočního kojení se postupně natahovaly až na 6-7 hodin. Před třemi týdny ale nastal zvrat. Malá má potíž usnout ve dne i večer. Přes den spí tak 4 x 20 minut a než se jí podaří usnout, to je kňourání a vztekání se. Večer je pak z nevyspání přetažená, že kolikrát usíná s pláčem. Nenechavám ji plakat, snažím se ji utišit, protože si myslím, že to není nějaký její vrtoch. Noční kojení teď taky vyžaduje zase v kratších intervalech, ale nemůžu ji přeci nechat o hladu - nehledě na to, že po nakojení hned usne a já jsem ráda, že spinká.
Předchozí