Náš starší syn trpí od narozením refluxem jícnu (nedostatečně uzavřená záklopka mezi žaludkem a jícnem).Znamená to,že jídlo často vyzvrací,pije speciálně zahuštěná AR -antirefluxní mléka, neměl by čokoládu,ovoce s tvrdými slupkami..Taky mu vadí běhání a skákání(když se hodně rozdivočí jsem si na 100%jistá,že se pozvrací),nejhorší je ale vzetkání - když se rozkřičí,poblinká se skoro vždycky.
Jídlo je utrpení dne. Má 3,5 roku a váží 13,2 -13,3 kg.Je to strašný pocit,když pořád jenom kňučí,že to jíst nebude,že si dá přestávku...A pak vám v poradně do průkazky doktor napíše "stav výživy nedostatečný". Já nedělám nic jiného, než že celý den krmíme. Obědvat začínáme už kolem 10,30 -to sní něco málo hlavního jídla a tak kolem 12 dáváme polévku. Musela jsem zvolit opačný postup,protože když začínáme polévkou tak pak už nejí hlavní jídlo (a vzhledem k tomu,že z polévek jí jen vývar,tak z toho mi opravdu nepřibere). Navštěvujeme gastro prodadnu pro děti,tam nám tvrdí,že do jídla nutit nemáme, ale kdybych to celý den nezkoušela,nelákala a neslibovala hory doly za snězení jídla,tak nám už asi umřel,protože by jedl jen bebe brumíky a pil čaj a to v lepším případě. Co máme ale mladšího syna (teď 8 měsíců) pozoruju docela změnu. Náš starší začíná "žárlit a závidět". Nedočkavě čeká až co malému zbyde v talířku,(kojencká výživa byla absoluně nemyslitelné jídlo - to vyzvracel okamžitě),teď chodí a ptá se jestli už to může po malém dojíst. Stejně tak i večerní krmení kaší, sám se chopí lžičky a talířek po malém vyškrábe. Tak si říkám,že se snad blýská na lepší časy,že se od malého "naučí" mít jídlo rád. No uvidíme.
Předchozí