naprostej souhlas, Libiku. jak napsal svého času prof. Matějček: "Jesle jsou zařízení pro rodiče, nikoliv pro děti. Školky (od 3 let) jsou už vhodné i pro děti." Má-li někdo takovou hmotnou nouzi, že nezbývá nic jiného, než děti dát do instituce a jít vydělávat na chleba, budiž. Ale jinak, a ať si to klidně zní tvrdě, ať mi nikdo envykládá, jak je to pro dítě úžasné, když ho vychovává instituce a ne matka. Tak tady u nás v ČR vyrostlo několik generací deprivantů - a žel to řada z nich předává dál... A představa, že by byly doma s dětmi, jim připadá enpřijatelně "sebeobětující"... MMCH, jako by snad sebeobětování bylo něco nenormálního, jako by to nebyla součást života... Jinak já jsem "doma" deset let, ne že by to bylo vždy jednoduché, ale nelituji. Řada lidí na mne hledí jako na cvoka, co zabalil "slibnou kariéru" a nevidí tu spoustu práce, kterou dělám - a tím enmyslím "jenom" děti a domácnost (i když i to by zcela stačilo). Je mi to fuk. A doufám, že dám své dceři dobrý příklad, že je možné se jako matka dětem věnovat, nedávat je někam na výchovu a přitom být dostatečně "seberealizovaná" i v jiných oblastech. Ještě podotýkám, že můj manžel skutečně není milionář :)
Předchozí