Tak to je smutné. Ale tedy jen jedno konkrétní dítě se udusilo zvratky.. Teď chápu, proč se ty k této metodě nepřikláníš.
A na otázku, co dělat, když to jsou prdíky, zuby atd. odpovím, že reaguji instinktem, takže třeba dělám všechno možné. Při prdíkách různé masáže, cviky s nohama, teplé zábaly, nebo jsem malou i celou ponořila do vaničky s teplou vodou.
Při zubech (ještě jí chybí 1) to mělo různá období, takže třeba v noci jsme poskakovaly na balónu, to jí neuvěřitelně dělalo dobře. Ale třeba za čas už to nechtěla a trpěla na průjmy, takže jsem zkusila Nurofen sirup a ten vlastně na zuby zabírá do dneška.
Při horečce jí v noci klidně dávám pití, když měla střevní virózu a nespala v noci, tak jsem ji utišovala chováním, kolébáním..
Ale jsou to vždy jen krátká určitá období a jakmile přejdou bolístky, tak ona ví a je naučená, že se zkrátka v noci spí a nevyžaduje ani pití, ani nošení, ani nic jiného. Praktikuji u ní laskavou a šetrnou důslednost a ono to opravdu funguje. Čím dřív se začne, tím lépe to dítko snáší. Např. já jsem malou v noci nikdy nekojila v posteli, při nočním přebalování vždy bylo jen tlumené světlo a nemluvila jsem na ní. Už tím se dítě učí rozeznat den od noci..
Předchozí