tím myslím všechny diskutující. Nechápu o čem se tu přete. Většina miminek už brzy po narození prospí v noci 6 hod v kuse, píšou to v knížkách, moje děti tak spávaly a i děti mých kamarádek. Pokud vezmeme v úvahu, že dospělý člověk spí max. 8 hod, pak mi stále vychází, že k miminku se musí vstávat tak max. 1-2x za noc na kojení. Nechápu, proč někteří píšou že kojí i 4x.
Dceru jsem naposledy krmila v 11 hod. a pak jsem spokojeně spala až asi do 5-ti hod do rána. A skutečně to vydržela. V půl roce, kdy začala jíst kašičky prospala celou noc, jen kolem 9 se probouzela. Pár dní jsem jí dávala mléko, ale pak mi někdo řekl, že se budí žízní a tak jsem vyměnila mléko za čaj a po dalších pár dnech jsem jí dávala čaj hned po jídle a přestala se budit úplně.
Našeho chlapečka kojím naposledy v 10 večer a vzbudí se asi kolem 4. Mezi tím se občas v postýlce vrtí a vzdychá, jak ho trápí prdíky, ale nikdy se skutečně neprobudí, takže k němu nevstávám, jen pokud se skutečně rozpláče (zatím se stalo jen asi 2x v 1. měsíci života).
Jinak jsem si posunila dobu, kdy chodím spát podle dětí a jdu spát hned po posledním kojení. Připadalo mi to nejjednodušší, asi jako když se mění letní a zimní čas.
Předchozí