Také jsme měli velké problémi s kojením. Nebudu to příliš rozvádět, já měla vpáčené bradavky, používali jsme klobouček a Bětuška neměla ve 4 týdnech porodní váhu ani zdaleka a velmi zhubla. Protože jsem odmítala přikrmovat umělím mlíkem poslala nás doktorka dokotce do nemocnice. Byla jsem na tom psichycky velmi špatně což se odchodem do nemocnice ještě zhoršilo. Tam už jsem přikrmovat musela, dokonce pod dozorem.Bylo to pro mě hrozné období. Po návratu domů už jsme dokrmovali. Pořád jsem se to snažila vrozkojit a pátrala po všech dostupných radách. Jedna laktační poradkyně mi půjčila elektrickou odsávačku. (takovou ohromnou dojičku na obě prsa) Důležité je že jsme to rozkojili a ve 4 měsících jsme přestali uplně dokrmovat.(trochu pozdě ale přece) Kojím pořád a hrozně si to užívám. S tímto článkem souhlasím a je mi hrozně líto maminek které mají problémi s kojením, už proto že jsem si tím také prošla. Co pomohlo mě? Ta elektronická odsévačka mě pomohla především v tom že mi "vytahala" moje vpáčené bradavky, protože jsem po každém kojení ještě odsávala. Pak se nám díky tomu podařilo zbavit se kloboučku čímš množství nakojeného mléka okamžitě stouplo. Pila jsem hodně bílí kafe (lepší je KARO) a Jestřebinu a to tak, že jsem jí nechala vždy den luhovat ve studené vodě. Ráno prevařila a popíjela po doušcích přesden (žádná dobrota). Co bylo nejůčinější: snažila jsem se podle rad vystřídat obě prsa alespoň dvakrát pak jsem dala příkrm, ale tak aby ho bylo vždy o něco míň než by Bětka chěla a když ještě plakala nabídla jsem jí opět prso. Za tu dobu než vypila příkrm se tam vždy ještě trochu nadělalo a pro prsa to byl signál že je zepotřebí pracovat. Je to poněkut zdlouhavé, ale doporučuji. Pak jsme vinechávali postupně jednotlivé příkrmi až jsme se dopracovali k plnému kojení. Je to hodně náročné a chce to hodně odhodlení a trpělivosti. Všem maminkám v podobné situaci držím palce a když to nepujde tak to nepujde. Hlavně aby jste byli v pohodě pro své drobečky. Helena
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.