Madelaine,
nikdo Te prece nenuti, abys neco vydrzela. Ty si to ve sve rodine udelej podle sveho. Ale ja tady porad citim to opovrhovani matkami, ktere tuto metodu uznavaji a uspesne vyzkousely nebo planuji vyzkouset - tyhle reakce jsou prehnane a naprosto neprimerene. Kdyby autorka rikala ""dejte diteti na noc prcka becherovky a uvidite, jak bude spat" nebo "poradne s nim zatreste, at se uklidni" - tak ani nepipnu, ale nechat dite par noci kricet a tim dlouhodobe vyresit spankovy problem - tak to si opravdu nezaslouzi takovy povyk.
Ja taky nejsem odbornik, ale myslim, ze detem dlouhy spanek prospiva a prospiva jim vic, nez spanek prerusovany, protoze telo si tim proste vic odpocine. Ne kazde dite tohle dokaze, ale nektere to dokazi s pomoci rodicu tim, ze si odvyknout v noci se budit pomoci teto metody. Pro me je tohle pripad ""ucel sveti prostredky"" a nejake tri noci place (rvani) v porovnani s nasledujicimi tremi lety klidneho spanku mi neprijdou jako tak zavazne trauma. Ja sama treba nesouhlasim s matkami, ktere svym detem daji vsechno v momente, kdy si o to reknou - ale nikdy bych nesla a nezacala jim vysvetlovat, jak jsou pitome.
Nesouhlasim s Tebou, ze "mnohe" matky sve deti muci a frustruji. Jsou jiste ubohe bytosti, ktere jsou dusevne natolik poskozene, ze k temto smutnym pripadum dochazi, ale neverim, ze je jich tak moc. Ted jsem o tom zrovna psala jiny prispevek, tak uz to nebudu opakovat.
Preji hezky den,
Kimmy
Předchozí