Pravda, končíme. Já jsem se celou tu dobu vlastně jen snažila říct, na čem jsme se v závěru celkem shodly - že každé dítě je jiné. Některé dítě spí celou noc(kamarádka synka musela budit na kojení), některé se prostě budí. Pokud si broukne a matka k němu hned letí, to jistě také není dobré. Pokud pláče tak, že se mu po tváři koulejí slzy jako hrách, je možné, že opravdu pociťuje úzkost a že to není jen projevem vzteku a rozmazlenosti. Já se snažím řídit svou intuicí a to především proto, že už na předporodním kurzu nám doporučovali kojit 10 min a 3 hod., čímž jsem se, bohužel, chvíli řídila, ale dcera řvala hlady a uklidnila se až když jsem jí kojila častěji a déle.
Mně osobně tato diskuze celkem hodně dala...a to především proto, že má dcera problémy s usínáním má, nebo spíše s nočním buzením. Rozhodla jsem se to začít řešit a také uvažuji o pozvolném odstavení. Naopak mě to nepřesvědčilo o tom, že by to byla vhodná metoda pro malá miminka. Takže nemám žádná předsevzetí k případnému druhému dítěti, kromě toho, že si chci každé své dítě pořádně užít.
Přeji Ti jen to dobré, hlavně hodně spánku a málo probděných nocí.
Předchozí