Nejste v tom sami..neboj. Ondrovi je rok a to, co se u nás děje při jídle bych nepřála nikomu na světě.Bohužel ani nepije, takže starost dvojnásobná..několikrát jsme již skončili na pohotovosti..kvůli dehydrataci i kvůli tomu, že když ho donutíme cokoliv sníst po chvíli to vyzvrátí.
Vypijeme 200ml tekutin denně, mléko odmítá..zvládneme denně tak do 100ml.Nemůžeme jíst hustá jídla, všechno ředíme, aby měl tekutiny..když byly ty šílená horka, nepil, nejedl..snědl pár kuliček hroznového vína za celý den. Zkoušíme všemožná pítka, dudlíky na flašky - máme doma všechen sortiment, co obchody nabízejí a je nám to k ničemu..zapomněla jsem poznamenat, že všechny tekutiny pijeme lžičkou!
Vařenou stravu odmítá, je na skleničkách..dnes už papá jen ty od Hippu - a stejně si ještě z nich vybírá. Živ je na bílé activii, baby dezertu od Nestlé. Kaše od mala nechce..jedinou, kterou si oblíbil je Sunárek maso-zeleninový..bohužel nám je zrušili..a neumím si představit, co si počneme až nám dojdou nakoupené zásoby..
Tohle se musí vidět, aby mi někdo uvěřil..lékařka si s ním neví rady, nikdo mi neumí poradit!
Zkoušeli jsme ho nechat vyhladovět, vyžíznit.., ale on si po celém dni bez tekutin neřekne!!!!!!!!!!!!!!!
Zkoušíme vodu, čaje, džusy..obmněnujeme flašky..
Už jen si sednout do jídelní židličky bývá problém..a většinou se slzičkami.
Na psychologa to prý není, prý je malý.., alë kinezioložka ho zkoušela před časem odblokovat. Prý si při porodu lokl plodové vody a proto nechce pít..
Zkusili jsme všechno, co nás napadlo..
Nevíte někdo, co s tím..
Je to trápení nejen pro něj ale i pro nás.. S manželem jsme se nikdy nehádali, ale jakmile dostane Ondra jídlo na stůl a opět nejí a ani nepije, jsme nervozní, podráždění, hádáme se..jsme na sebe zlý.
Nikam nemůžeme.., protože stále nabízíme pití..a zkuste to někde venku lžičkou..stále jsme mokrý, jak to pliveme..stále se převlékáme.
Je to vysilující.., ale věřte, že přes to všechno ho nade vše miluji!
Poradíte? Děkuji.
Předchozí