Karkulko, pravdou je, že já měla asi dost liberální výchovu a sestra též - když se podívám na leckteré své vrstevníky nestačím se divit. Zatímco s námi si naši většinou povídali (byť později jsme se s mámou často zhádaly jak kočky, ale to proto, že máme stejnou povahu), nic nám nezakázali a dost se nám věnovali - ale máma chodila do práce, u sestry dokonce od 2 let jejího věku, což v té době bylo celkem nezvyklé, chodily jsme do družíny, ségra do školky apod. Prostě pohoda, patřila nám odpoledne a víkendy, o to víc jsme se na ně těšily a přiznávám, že mít matku v domácnosti už někdy v 8 mi to leze pěkně na nervy.
Čtyřletá mateřská dovolená mi přijde jako strašně dlouhá doba - navíc ve spoustě profesí představuje dost významnou pauzu, to fakt ne, byť své dítě budu milovat jak jen to půjde. Vidím to - po vzoru matčině - též na 2 roky.
A o té negativní kolektivní výchově - drahé mámy, já mateřinku nenavštěvovala, neboť máti v tu dobu pobývala na mateřské a mě tam nevzali. Donedávna mi to fakt chybělo a ta absence mateřinky mě dost negativně poznamenala. Tečka.
Předchozí