Kimmy, já čtu diskuzi jedním okem, ale nebyla jsem zjevně jediná, kdo autorku nepochopil, pokud to myslela tak, jak ty píšeš. Ba naopak, mně přijde, že ty píšeš něco jiného, než autorka ;o) Autorka tu to propagovala jako metodu nikoli na pouhé samostatné usínání, ale aby matky nemusely k dětem v noci vstávat a vyspaly se. A celonoční spánek je něco jiného, než samostatné usínání. MOje zkušenost je taková, že i děti, které mi usínaly samy, se stejně v noci budily, takže jsem k nim vstávat musela (ale nemusela jsem je pak uspávat, protože usnuly samy). Místo kojení doporučila dát do postýlky kelímek s vodou, ze kterého se dítě samo napije. Vzhledem k tomu, že metodu doporučuje pro kojence od 4 měsíců, tak byla dotázána, jak se čtyřměsíční dítě samo napije z kelímku - to už tu ale nevysvětlila
(nebo mi její vysvětlení uniklo) Což já osobně mám pocit, že nejvíc pobouření vzbudila ani ne tak metoda samotná, jako spíš její aplikace na čtyřměsíční dítě, kterému nebudeme dávat v noci jíst, protože už to tzv. nepotřebuje.
------------------