Milá Míšo,
nevím jaká choroba tě přepadla, ale přeji Ti mnoho sil k jejímu pokoření:-)
Vcelku s Tebou souhlasím, ale přeci jen... Přemíra masa škodí stejně jako přemíra všeho. Pokud budu jíst příliš mnoho zeleniny, budu mít stejné žaludeční a střevní potíže:-) Jsou lidé, kteří nemohou jíst třeba čerstvou zeleninu z toho důvodu, že je příliš těžko stravitelná. Pokud budu jíst příliš mnoho ovoce, překyselím si žaludek a z toho množství sacharidů pak nevyjdu z údivu, až vlezu na váhu:-) Mám odborníkem zpracovaný plnohodnotný nutričně vyvážený jídelníček, který vylučuje potraviny jako cukrovinky nebo cokoliv z fastfoods:-) a pochopitelně "cholesterolové" tuky. Ovšem jednoznačně jako zdroj bílkovin zahrnuje maso, především drůbeží. Nebrání se v žádném případě ani rybám, zejména tuňáku. I maso hovězí nebo jehněčí má v mém jídelníčku místo, i když tak jednou do měsíce, protože obsahuje jeden z nejúčinnějších odbourávačů tuků karnitin - paradox:-) Tady jde spíš o to, že by lidé měli jíst "zdravě" v tom smyslu, že zahrnou do svého jídelníčku vše, co jejich tělo potřebuje tak, aby bylo zdravé. Aby přestali tolik solit, aby nepoužívali příliš mnoho tuků, aby jedli pravidelně a nepřejídali se nebo naopak nedrželi nesmyslné drastické diety, aby dodržovali pitný režim a měli pohyb:-) Protože jenom tak může být člověk v pohodě:-) Pokud bude vegetarián jíst 1x nebo 2x denně navíc nevyvážené jídlo, vypije za den sotva litr vody, bude spát denně tak 5 hodin a jeho jediná činnost bude sledování televize z gauče, tak ať mi nemluví o zdravém způsobu života a o tom, jak jsem já jako všežravec úplně mimo:-) Věřím, že většina vegetariánů, kteří přispívali do této diskuse, chápou význam slov "zdravý životní styl", která není pouze a jenom trendem, ale měl by být přirozenou součástí našeho života. A stejně tak tomu budou učit svoje děti. A žít zdravě jde i s masem a asi i bez masa (říkám "asi", protože já jako všežravec to posoudit na vlastní kůži nemohu).
Předchozí