| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Naše zkušenosti s vegetariánstvím

Milá Míšo,
nevím jaká choroba tě přepadla, ale přeji Ti mnoho sil k jejímu pokoření:-)
Vcelku s Tebou souhlasím, ale přeci jen... Přemíra masa škodí stejně jako přemíra všeho. Pokud budu jíst příliš mnoho zeleniny, budu mít stejné žaludeční a střevní potíže:-) Jsou lidé, kteří nemohou jíst třeba čerstvou zeleninu z toho důvodu, že je příliš těžko stravitelná. Pokud budu jíst příliš mnoho ovoce, překyselím si žaludek a z toho množství sacharidů pak nevyjdu z údivu, až vlezu na váhu:-) Mám odborníkem zpracovaný plnohodnotný nutričně vyvážený jídelníček, který vylučuje potraviny jako cukrovinky nebo cokoliv z fastfoods:-) a pochopitelně "cholesterolové" tuky. Ovšem jednoznačně jako zdroj bílkovin zahrnuje maso, především drůbeží. Nebrání se v žádném případě ani rybám, zejména tuňáku. I maso hovězí nebo jehněčí má v mém jídelníčku místo, i když tak jednou do měsíce, protože obsahuje jeden z nejúčinnějších odbourávačů tuků karnitin - paradox:-) Tady jde spíš o to, že by lidé měli jíst "zdravě" v tom smyslu, že zahrnou do svého jídelníčku vše, co jejich tělo potřebuje tak, aby bylo zdravé. Aby přestali tolik solit, aby nepoužívali příliš mnoho tuků, aby jedli pravidelně a nepřejídali se nebo naopak nedrželi nesmyslné drastické diety, aby dodržovali pitný režim a měli pohyb:-) Protože jenom tak může být člověk v pohodě:-) Pokud bude vegetarián jíst 1x nebo 2x denně navíc nevyvážené jídlo, vypije za den sotva litr vody, bude spát denně tak 5 hodin a jeho jediná činnost bude sledování televize z gauče, tak ať mi nemluví o zdravém způsobu života a o tom, jak jsem já jako všežravec úplně mimo:-) Věřím, že většina vegetariánů, kteří přispívali do této diskuse, chápou význam slov "zdravý životní styl", která není pouze a jenom trendem, ale měl by být přirozenou součástí našeho života. A stejně tak tomu budou učit svoje děti. A žít zdravě jde i s masem a asi i bez masa (říkám "asi", protože já jako všežravec to posoudit na vlastní kůži nemohu).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.