| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Tento článek popisuje skoro do puntíku můj první porod. Neboť jsem zažila obě situace s i bez.

Epidurál mohu jen doporučit. Po zavedení epidurálu jsem okamžitě nic necítila, jen jsem byla trochu ospalá, s manželem jsme žertovali, jaký je ten porod brnkačka :o). Asi po hodině a půl, kdy epi postupně odezníval, jsem začínala pociťovat "tlačící kontrakce", ale nebylo to nic hrozného, jen mě to nutilo tlačit. Jelikož byl malý pořád dost vysoko, tak jsem chodila a při kontrakci jsem si přitlačila, nic mě nebolelo. Po vyšetření PA a dr. usoudily, že je čas lehnout si a přivést mimčo na svět. Asi po čtvrtém zatlačení byl Pepíček na světě, byla to nádhera a já jsem nemohla uvěřit, že to všechno takhle prošlo. Necítila jsem ani epizotomii, ani šití.

Druhý porod jsem měla také naplánovaný s epi. Praskla voda v devět večer, s manželem jsme se sbalili a vyrazili do porodnice, měla jsem vyplněnou žádost o epi. Tu jsem po příchodu odevzdala PA, tak se na mě podívala, jak na sraba a řekla doktorce: "No, paní tady už od vchodu mává papírem na epidurál!" Jako by to bylo něco, co absolutně není třeba. A pak řekla: "No, uvidíme".
A viděli jsme .. Když už jsem měla docela bolestivé kontrakce po pěti min, tak jsem se zeptala, co s tím epi. Bylo mi řečeno, to bude rychle a že si myslí, že to nebude potřeba. Jo, otevírala jsem se rychle, ale bolesti byly hrozné a navíc, opět malý nesestupoval, musela jsem pořád chodit a tlačit ve stoje, hrůza. Když už mi dovolily lehnout a tlačit, tak pořád nic. Nakonec manžela vyhnaly, dr. provedla epizotomii až kam a malého vyndala kleštěmi. Měl špatnou rotaci hlavičky. Šití obrovské, nateklé. Druhý den jsem dostávala kapačky a transfuze.
Vím, že by mě a malého epi od kleští neuchránil, ale nemusela jsem prožívat takové bolesti a vše bych snášela mnohem lépe. Dneska toho lituji, že jsem si epi neprosadila.

Toť můj příspěvek k epi :o).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.