| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Naprosto souhlasím, každá maminka má jiný práh bolesti, jinak přistupuje k porodu, ... vždycky jsem si říkala, že o epidurál si říkají spíše maminky, které se bojí porodu nebo bolesti. Rodila jsem dvakrát, vždycky bez epidurálu. První porod trval přes 13 hodin, v podstatě celou noc, byla jsem velice unavená, vyčerpaná, vysílená, chodila jsem so sprchy, na balón, měla jsem u sebe manžela a to byla velká opora. Už toho bylo na mě moc, tak se slitovali a po 10 hodinách mi píchli vodu, aby se to urychlilo. Trvalo to ale ještě další 3 hodiny, než jsme poprvé viděli svoje děťátko. Ke konci už jsem neměla ani sílu tlačit. Pokud si pamatuji, na nějaký epidurál jsem si vůbec nevzpoměla. Druhý porod trval od prvního stahu do konce asi 4 hodinky - vodu mi taky museli píchnout a ani ne do půl hodinky byl syn venku. Tento porod byl pro mě snad ještě náročnější než ten první. Kontrakce byly silné a ve velmi krátkých intervalech, neměla jsem čas si mezi nimi chvilku odpočinout. manželovi jsem nadávala a ještě mám v živé paměti (je to 1,5 roku), jak jsem říkala, "že už nechci". Takovou bolest jsem nezažila, nějak mi připadá, že ten první porod bolel míň - možná mi už ale na prožitou bolest vybledly vzpomínky a zůstaly jen ty pěkné chvíle. Pokud bych ještě někdy rodila potřetí, určitě vím, že to bude zase bez epidurálu. Všichni, kteří epidurál propagují tvrdí, že je to zcela bezpečná, bezbolestná metoda. Znám ale případ, kdy došlo k pochybění a maminka zůstala částečně ochrnutá a měla sníženou citlivost v nohách. Vždycky může dojít k nějaké chybě a také může naše tělo spustit abnormální reakci, ... prostě bych do epidurálu nešla. Maminkám, které mají ale strach může na druhou stranu pomoci překonat stres a bolest spojenou s porodem. Je to věcí každé ženy, její svobodné rozhodnutí, její vůle.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.