| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Když jsem nastupovala k porodu, říkala jsem si, že to zvládnu bez epidurálu jako mnoho matek v historii porodů přede mnou. Ale protože myslím na všechno, nechala jsem si zadní vrátka a požádala při přijetí do porodnice o veškerá vyšetření nutná pro epidurál. Za těchto podmínek jsem si o epi mohla kdykoliv během porodu říci. Myslela jsem, že to zvládnu bez, ale brzy jsem zjistila, že nikoliv. Měla jsem příšerné mučivé křížové bolesti v zádech v oblasti kříže. Nepomáhalo vůbec nic - sprcha, míč, uvolnění, chození, ... Prostě nic. Jediná pozice, ve které se daly bolesti vydržet, bylo se zatnutým "spodkem" vestoje a to uznejte, žádný porod neuspíší. Řekla jsem si o epi. Závidím autorce článku tu umrtvující injekci. Já ji nedostala. V páteři se mi rýpali mezi kontrakcemi (vždy tak 1 minutu) a protože to nestihli, museli to zase vytáhnout. Hrozné. Pak jsem doktorku zapřísahala, aby to v kontrakci nevytahovala, že se ani nehnu (vytahují to, protože se maminka může v kontrakci pohnout a mohou jí poškodit míchu). Touto metodou to na dvě kontrakce konečně zavedli a naaplikovali mi epi. Pak jsem prožila nejkrásnější hodinu a půl svého porodu. Křížové bolesti ustoupili, měla jsem jen takové "normální" v oblasti dělohy. Protože jsem se pomocí epi celá uvolnila, rychle jsem se otevřela na 7 cm. A to byl problém, protože mi řekli, že už budu rodit a další epi mi nedají ??? Po hodině začal epi doznívat a já se opět "křečla" v očekávání toho rezavého tupéhho nože, který mi odkrajuje páteř od pánve. Takže jsem se logicky přestala otevírat. Další epi mi dali až dvě hodiny po tom, co mi dozněl první, protože jsem se pochopitelně vůbec neotevírala kvůli té křeči z bolesti. Po celou dobu jsem měla své mučivé bolesti s minutu dvacet trvajícími přestávkami mezi kontrakcemi. Těsně poté, co mi dali druhou dávku epi jsem šla na císaře (po 8 hodinách), protože malý měl šňůru kolem krku a padali mu srdeční ozvy. Při císaři mi našli křečové žíly na děloze, přišla jsem o dost krve a bylo to jen tak tak. Díky bohu, že jsem se neotevírala, protože kdyby se porod rozběhl normálně, tak nevím, jak by to se synem a se mnou dopadlo. V první době porodní jsem totiž začala krvácet do břicha z těch popraskaných křečových žil. Ale to už sem nepatří. Druhý porod mám primárně císařem, tak přemýšlím, jestli bude v plné narkoze a nebo v epi. Nevím, co bych radši.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.