| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Naše zkušenosti s vegetariánstvím

Pokud se tyka me nemoci, ja se s tim nijak extra netajim. Mam lymfom, coz je zhoubne bujeni lymfatickych cev a uzlin.

Asi pul roku jsem na kasi a to ovesne, mohu potvrdit, ze je chutna, pokud neni pehce plesniva, coz se stava taky( obcas)

Ale vzala bych to z jineho uhlu: vim, ze to, co delas Ty, je velice rozumne, jidelnicek zpracovany odbornikem, zarucuje dostatek vsech latek, ktere telo potrebuje. Ja jidavala vse, takze proti masu nejsem, ale ani pro jeho nadmernou spotrebu...

Ale prece jen...jak to napsat pro spoustu lidi je jidlo neco nac se tesi, je to soucast spoleceneske udalosti, kterou poradaji, nebo na kterou jsou pozvani, a doslova se na ne(na to jidlo tesi) mozna to taky znas, rano v nedeli ses mozna jako dite probudila a bytem vonela nejaka mnamka kterou maminka delavala pokud jsi hodne zaspala uz k obedu. Vune svickove, štrůdlu, babovky, buchticek s kremem, a Tys vedela, ze je nedele a ze prijde nejaka navsteva a tesila ses na to jidlo, tak jako se muze tesit jen dite (starsi clovek ma mene chutovych i cichovych bunek)...

Pochopitelne ze se neprimlouvam, aby se tohle konalo kazdou nedeli( u nas varila babicka, zasadne prekorenovala a presolovala a jeji jidla mi tam strasne chutnala/ to myslim naprosto vazne/, nektera z nich jsem nejedla od detstvi a nekdy bych si je tak rada dala...

Co jsem vlastne chtela psat, no asi to, ze jidlo patri k zivotnim radostem, patri k tomu asi od doby, kdy nas prapraprapredek ulovil nejake zvire, masu mu omylem spadlo do ohne a pak se na ne jeste dostala sul a prvni pochoutka byla na svete.

Jo, je to nezdrave, od spekacku pecenych s detmi u taboraku, k tomu osmazeny chleba, brambory zahrabane v popelu, pres husu, nebo tu svickouvou, na kterou se tesivaji lide kteri treba prave slavi narozeniny, az po neco skutecne draheho( a casto mene dobreho ) predlozeneho za buhvikolik v predni restauraci. Proste jidlo je pro mnoho lidi zivotni radost, radi ho pripravuji, radi ho jedi a radi jsou pochvaleni ostatnimi. Tohle vsechno nejak patri k zivotu. K tomu, ze mame prozivat kazdy den jako by byl prvni a zaroven posledni, ze se mame radovat ze vseho, co nam prinasi.

Protoze mam problemy s polykanim, ta kase se ji lip a nemam chut k jidlu takze se mi nechce premyslet co si udelat na veceri, proste zaleju instantni kasi a je.. ale obcas tak trochu vzpominam na radost, kterou mi kdysi jidlo prinaselo. Bylo to strasne fajn.

Mas neco, co by Ti moc a moc chutnalo? Jestli Ti mohu radit, ted, kdyz uz to vidim z jineho uhlu, nejez to sice moc casto, ale neupirej si to uplne. Pro jednou se vykasli na linii, na zdravi, na rozlozeni mineralu, vitaminu a vlaknin a uzivej si sveho zivota, zdravi a jidla, ktere Ti chutna.

Dobrou chut. Misa

Vim, Tvuj pristup je naprosto spravny a rozumny, ale nenech se pripravit o radost z jidla, je to skutecne jedna z radosti zivota a zase tak moc jich neni...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.