| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

ze pri takovem obrovskem mnozstvi prispevku se nikdo nezminil o "druhe" moznosti. Ja jsem epidural nechtela, protoze mi byla proste strasne neprijemna predstava ne zapichovani neceho do zad, ale toho, ze to tam zustane delsi dobu zapichnute :-). Jinymi slovy - injekci snesu v pohode, ale uz jen z predstavy neceho dlouhodobe zapichnuteho v tele (kapacka, dokonce i injekce kalciovky, ktera se musi aplikovat pomalu apod.) mi je fyzicky nevolno.

Proto jsem byla moc rada, ze mi dr. nabidl moznost "paracervikalniho bloku" (snad jsem to napsala spravne). Byla to injekce primo "tam" a ucinek nastoupil okamzite, asi jako pri injekci u zubare, proste citila jsem vsechno, ale rozhodne to nebolelo. Ucinkovalo to asi 4 hodiny, kontrakce jsem pozorovala hlavne tak, ze pritom ze me vzdycky vysplichla plodova voda (ta mi praskla hned na zacatku porodu, kdy jeste asi 6 hodin pote nebylo po zadne bolesti ani potuchy), pak to zacalo odeznivat a posledni pulhodina probehla uz klasicky s "bolestmi" a maly byl na par zatlaceni venku.

Ja jsem ostatne mela cely porod velmi rychly a bezproblemovy a asi bych to zvladla i bez injekce, ale byla jsem za ni rada. Mozna jsem srab, ale je mi to jedno, at si kazdy dela co chce.

Ale jsem opravdu takovy exot? S nikym jinym, co by mel stejny typ znecitliveni, jsem se ani tady v diskusich na Rodince nesetkala, nejsem zadna celebrita, aby se mnou zachazeli nejak zvlastne, tak mi to neni moc jasne. Povazuju to za docela prijatelnou stredni cestu, aspon me to vyhovovalo. Mmch, rodila jsem v Praze na Bulovce v Mede.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.