| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Před pěti měsíci jsem porodila holčičku.Podle břicha odhadovali,že bude mít 4kg,ale měla 3,10kg a 49cm,takže nijak veliká,aby mi dala zabrat.Jenže zabrat mi dala,měla špatně natočenou hlavičku.Bolesti jsem měla zádové a byly tak obrovské a nesnesitelné,že mě to nutilo křičet.Jeden lékař mi vyhuboval,ať tolik nekřičím.Snažila jsem se prodýchávat,ale nešlo to.Nepomáhala ani sprcha,ani míč a ve vaně jsem myslela,že vyletím z kůže.Takhle jsem se trápila 14,5hodiny,po kterých mi řekli,že mám teprve půlku za sebou.Byla jsem otevřená jen na 5cm.Myslela jsem,že to nevydržím a rozplakala jsem se.Kdekdo by řekl že jsem histerka.Nejsem,opravdu to tolik bolelo.Nedalo se to vydržet a tak mi dali epidurál,který mi hodně ulevil.Bolesti jsem cítila stále velké,ale daly se už prodýchat a také jsem cítila stahy dělohy,které mě nutily správně tlačit.Naše holčička se narodila hodinu po aplikaci epidurálu a kojila jsem plně 2,5 měsíce.Nebylo to následkem ep.,nýbrž kvůli sestře na odd.šestinedělí,která mě nutila mít celý den maličkou u prsu.Byla ale dravec a bradavky mi úplně rozbila,když jsem přišla z porodnice domů,tak jsem si je pořád léčila a kojila jsem asi dva dny z prsu,které už tolik nebolelo.Následkem toho jsem pak v měla v tom druhém prsu méně mléka a malá jej nechtěla.Ikdyž mi epidurál pomohl,ty dlouhé bolestivé hodiny předtím ve mě zasely semínko strachu z dalšího porodu.A rychlost hojení vespod závisí na pružnosti svaloviny a kůže.Já jsem byla hodně potrhaná hodně do hloubky a dozadu a hojila jsem se 3měsíce.Někdy to cítím ještě teď,když jdu na velkou stranu.Závidím maminkám,které měli bezbolestný a pohodový porod,ale sama sebe za ty bolesti nelituju.Jsem pyšná na svou dcerku i na manžela,že celý porod byl u mě.Chvilkama jsem sice nevěděla,jestli mi pomáhá,nebo mi překáží,ale jsem ráda,že mi pohl přivést na svět naši holčičku. Každý porod je individuální,každá maminka jej prožívá jinak,proto by nikdo neměl nikoho nazývat histerkou,ani nikoho odsuzovat,že je pro či proti epidurálu,atd.
P.S.moje kamarádka rodila měsíc a půl po mě,na porod se připravovala tak,že se doslova cpala lněným semínkem a pila čaj z malinového listí.Porod se vším všudy jí trval 2,5hodiny:o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.