Rodila som pred dvomi mesiacmi, ale mám pocit akoby to bolo včera-všetky tie spomienky sú ešte príliš živé. Ja som nedostala príležitosť na epidurál, pretože v pôrodnici kde som rodila ho nechcú dávať, aj keď vo všetkých článkoch o sebe tvrdia, že na požiadanie ho dajú každej rodičke. Rodila som 31 hodín, z toho som 28 hodín mala bolesti a aj tak mi odmietli dať čokoľvek proti bolesti. Nakoniec to dopadlo tak, že vďaka príšernému vyčerpaniu a nedostatočným predpôrodným vyšetreniam sa moja dcérka narodila vákuovým extraktorom.
Po pôrode som tvrdila, že už nikdy viac nechcem rodiť, bol to ten najhorší horor, aký som kedy "videla" a to som ich videla hodne...
Teraz tvrdím - ďalší pôrod ÁNO ale jedine s epidurálom.
Myslím, že byť hrdinkou sa rozhodne nevypláca, pretože mnoho žien toto rozhodnutie trpko oľutovalo. Nikomu na hrdosti neuberie, ak si epidurál popredu dohodne a použije ho iba v prípade, keď bude cítiť že ho potrebuje. Určite je lepšie mať tú istotu, že ak sa to zhorší, pomôžu mi od bolesti, ako celé hodiny trpieť a vedieť, že mi nikto nepomôže:(
Předchozí