tak ja bych u prvniho porodu (kdybych chtela rodiot prirozene a nedejboze doma)zemrela i s ditetem, nebot jsem mela obrovsky nador v porodnich cestach (prislo se na to tesne pred porodem), takze se rodilo SC s epiduralem, a epidural jsem pak mela i na naslednou operaci kdyz mimco odeslo s tatinkem. Druhe dite jsem chtela porodit prirozene a normalne, ale melo v terminu 38+0 4kg, takze jsem si po SC mohla vybrat: bud programovany porod nebo cisar...nakonec jsem rodila vyvolavane s infuzemi na podporu deloznich stahu a s epiduralem: asi taky zalezi, jak to kdo umi pichnout, ja nemela problemy v obou pripadech zadne a ac se o mych porodech jako o prirozenych mluvit neda, mam z nich silne zazitky. Druhe mimi melo pupecni snuru 2x kolem krku, coz se prujevilo snizenymi ozvami, ale sikovny porodnik pupecnik pretahnul pres hlavicku a rodilo se dal. Nicmene ja jsem lekarum vdecna za jejich peci a moznost rodit s epiduralem me neokradla o prvni chvile s mymi detmi...o tom bych si v celkove anestezii mohla nechat zdat a jak uz jsem psala, rodit doma, uz tu asi nejsem.
Předchozí