Moje zkusenost? Z porodu jsem mela zpocatku opravdu strach. Jsem citlivka, bolest nesnasim, klatim se jen pri odberu krve. Proto jsem precetla a prostudovala kdeco, chodila do kurzu na cviceni a plavani pro tehotne. Asi v pulce tehotenstvi jsem si zakazala cist a poslouchat hororové historky z porodu a rozhodla se rodit s dulou, coz povazuji za stezejni obrat :-}. Sepsali jsme pak spolu porodní plan, ve kterem jsem vyslovene nechtela jakykoliv zasah-oxitocyn,epidural, nastrih, atd. pokud nebudou komplikace. Pomalu jsem se smirovala s tim ze to mimi tim malym otvorem fakt musi projit a nikdo jiny mi v tom nepomuze, otvirat se a tlacit budu ja. Zacala jsem se na porod tesit jako na hluboky zazitek ve kterem mohu lepe poznat sebe sama a prozit asi to nehlubsi co muze clovek-tedy zena :-} zazit...jako na smrt nejake casti sebe sama a zrod jine casti sebe sama...zkratka jako na prichod krasne nove dusicky.
Plodova voda mi praskla v 11 v noci. Když jsme ráno v 8 p?išli do porodnice a já m?la bolesti jakoby se mi už m?l narodit a zjistila jsem že jsem pouze na centimetr, jsem se zhrozila a tém?? si zastavila porod. Je zvláštní jakou sílu má lidská mysl. Za normálních okolností bych po 6 hodinách pomaleho otvírání se souhlasila s oxitocynem a pak asi i s epiduralem. Našt?stí s námi byla dula, která vždy v?d?la jak mi pomoci, co ?íci a jaký homeopatický lék podat, takže jsem nebyla ani p?íliš unavená ani zni?ená bolestí...a pak tu byl ješt? m?j p?ítel, který se mnou neúnavn? opakoval-otvírám se! :-}...Proplula jsem si na takovýchto vlnách až do tla?ení a 19:25 narozeni filipka. Bylo to krásný...slovy naprosto nepopsatelny a hlavne nezapomenutelny :-}. Splnilo se mi co jsem si p?ála: bez chemikálií, bez nást?ihu, bez šití, bez komplikací, mimi bylo tu krasny a zdravy, maly neskutecny stvoreni...neplakalo, jen na m? koulelo ty svý moudrý o?i. Takovýto porod bych p?ála všem....o toto se dle meho nazoru pripravuji ti co aniz by meli zjevne komplikace berou epidural vsema ctyrma, jen z toho duvodu, aby netrpeli a nekriceli jako zvirata a mohli si porod uzit jako pohodicku nedelniho odpoledne u televize...spestreneho narozenim milovaneho miminka...
opet dodatek...netyka se tech co meli kdy komplikace...
Předchozí