Milá Ali, držím Vám palce. Je to hodně náročné, ale dá se to všechno zvládnout. Někdy budou dny náročnější, ale s časem se všechno bude pomalu upravovat. Je skvělé, že škola, kterou Váš syn navštěvuje, zaujala vstřícný postoj a Váš syn nemusí opustit své kamarády. Můj syn má 13 let. To, že je hyperaktivní a bude mít i problémy s výukou, jsem věděla už když navštěvoval školku. Měl odklad. Dostal skvělou paní učitelku už v první třídě. Potom jsme se museli přestěhovat na druhý konec republiky. To znamenalo nový kolektiv, novou školu, vyšetření v PPP. Dodnes syn bojuje s některými problémy (zapomínání - myslí na spoustu věcí najednou, nesoustředěnost - je menší a menší.....) Minulý týden byl na novém vyšetření. A dopadli jsme skvěle! Dyslexie je menší - syn se chytil v minulých letech knihy NArnie a přečetl skoro všechny knížky, i když je dyslektik. Psaný projev se taky zlepšil. Už asi celý život bude bojovat s tím, kde správně psát měkké a kde tvrdé i y. Pravidla zná teoreticky, ale neumí je použít v praxi. Je to skvělý a velmi chytrý kluk. Chtěla jsem jen napsat, že to všechno chce hodně trpělivosti, vysvětlování, že škola je vlastně tréning na sportovní utkání a písemka je závod a velká písemka je skoro olympiáda :-) funguje to. A kluk nemá komplexy, že mu něco nejde. Není to žádný šprt a nikdy nebude. Jsou předměty, které ho baví a ty, které moc nemusí. Ale zvládnout to jde :-) Držím palce :-)
Předchozí