| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Jak už tady několikrát zaznělo ... já zastávám také názor, že každá máme práh bolesti jinde a každá máme i jiné fyzické předpoklady, proto si myslím, že až při porodu zjistíme, zda nás to bolí natolik, že jsou nutné tišící léky (např. epidurál) či to zvládneme přirozeně (a navíc každý porod je originál a jednou to může bolet a podruhé nikoli). Já osobně jsem šla k porodu naprosto v pohodě, přesvědčená o tom, že mám práh bolesti vysoký, a že nebudu ani hekat a ani nebudu potřebovat tišit bolest, dokonce jsem ještě pár dnů před porodem žertovala, že se na porod těším. Mám ho za sebou 2 měsíce a pořád mám tu ukrutnou bolest v paměti, naštěstí je syn zdravý a dává mi tolik štěstí, že na to zbytečně nemyslím a jsem přesvědčena o tom, že za to stál. Porod jsem měla vyvolávaný, protože jsem přišla den předním kvůli pravděpodobnému úniku plodové vody (5 dnů před termínem), která se nakonec nepotvrdila, ale váha mimi byla vypočtená na 4 kg a tak se rozhodli si mě tam nechat do druhého dne a ráno porod vyvolat (navíc jsem měla streptokoka a tak jsem musela být pod kontrolou a dostávat antibiotika), tak se i stalo ... manžel byl u porodu a zažil si své. I přes vyvolávačku jsem se neotvírala (jen jsem měla ukrutné bolesti) a tak mi praskli plodovou vodu, zase nic, a tak kapačky na zesílení, pořád nic ... jen bolesti čím dál nesnesitelnější (podotýkám, že si všichni mysleli, že jsem hrozná hysterka a herečka, a že mě snad nic nebolí a tak se ke mě i chovali) ... dokonce uprostřed největší kontrakce mě vykázali z porodního boxu, protože museli narychlo odrodit nějakou jinou rodičku a já hekala s podlomujícíma se kolenama na přípravně, kde byl zaneřáděný záchod od předchozí rodičky. Když se box nakonec uvolnil pokračovalo to dalšími zesilováky, a až už té bolesti bylo příliš, tak mi manžel doslova vyřval něco na bolest. Vůbec to nezabralo a já omdlévala bolestí, tak zavolali primáře a ten okamžitě po mém prohlédnutí svolal operační sál a provedli mi císaře při celkové anestezii. Syn vážil skoro 4,5 kg a komplikace byla v tom, že nedokázal vyrotovat hlavu a tak nemohl sestoupit. Jizva bolela 2 týdny ukrutně a já byla přesvědčena, že už nikdy nechci dítě ... ale každá bolest přebolí a já už i uvažuji, že někdy za 2-3 roky do toho půjdu znovu, ale strach mám šílený, že zase nastanou komplikace. Takže všem těhulkám přeji zdravé díto a snad porod bez komplikací. Petra

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.