| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí s epidurálem

Jen tak pro zajimavost, ve spojenych statech pouhych 5 - 10 % zen rodi prirozene. Opravdu si myslite, ze jen a jen ty Cesky maji patent na stastne a zdrave deti a Americanky si totez nepreji?

Jenom jedna technická - nevím, kolik procent žen rodí přirozeně v ČR, nicméně "přirozený porod" je u nás novinka ještě větší, než epidurál ;o) Když jsem před sedmi lety rodila první dítě, tak v pražských porodnicích jsem epidurál mohla mít celkem běžně, zato o přirozeném porodu lékaři nechtěli ani slyšet :o/ Takže jak jsem psala - sice neznám procenta, ale klidně se s tebou vsadím, že i u nás většina žen má při porodu "něco na bolest". Nemá epidurál, má něco jiného Takže pokud se v zahraničí ženy víc usmívají, nejspíš to nebude proto, že Češky při porodu víc machrují a bezdůvodně trpí ;o) Tvoje neopodstatněné hypotézy, které tu vymýšlíš, mi přijdou celkem zábavné :o))

Libik, vzhledem k tomu, ze v USA je epidural pouzivany uz vice nez dvacet let tak predpokladam, ze uz by davno na ty negativni ucinky na dite prisli.

Obávám se, že ač tu máš epidurálu plnou klávesnici, tak nechápeš souvislosti Pokud napíšeš toto, mluvíš jenom o technice podání analgetika. Asi jako kdbys napsala, žes u porodu dostala injekci do zadku. Vypovídací hodnota o tom, cos na bolest dostala, je nulová. Takže ano, epidurál jako technika aplikace léku se používá už dlouho - nevím, třeba klidně těch dvacet let, jak tvrdíš, fakt netuším. ALE ty léky, které se jím podávají, se rozhodně nepoužívají úplně ty samé, co před dvaceti roky. Anesteziologové s porodníky stále hledají, jaký lék (či kombinace léků) a v jaké dávce použít, aby dítěti i matce škodil co nejmíň.

Aby nedošlo k mýlce - já sama uznávám epidurál za nejšetrnější možnost, jak u porodu pomocí léků ovlivnit bolest. Ale přesto je můj vztah k lékům takový, že radši se jim vyhnu a pokud možno si radši najdu způsob, jak si od bolesti ulevit i bez léků (což rozhodně neplatí jenom pro porod). Nevím už, kdo tu doporučoval stránky Porodnice.cz - já je znám, co se tam píše o epidurálu mám načteno, ale přesto mě to nepřesvědčilo o tom, že by epidurál byl bezproblémový. Jenom o tom, že epidurálem způsobené problémy umíme řešit.

-------------------

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.