| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se učit s hyperaktivním dítětem?

Ali
tak já jsem se ještě dostala k psaní,tak píši víc.
O těch všech dalších nemocech se nebudu rozepisovat,ale hlavně k tomu LMD.
Naše Hanina byla od malička velice živé,neposedné dítě,ale mysleli jsme,že prostě taková je,spousta dětí je temperamentních.V první třídě se nedovedla soustředit a díky p.učitelce,která se touto problematikou zabývá nás poslala
do PPP,tam ji diagnostikovali LMD(dnes se tomu říká ADHD)spojeno s hyperaktivitou,je dyslektička a dyssortografička.
Chodila dál do normální třídy,akorát máme individuální plán,nepsala tak dlouhé
cvičení ani tak velké domácíˇúkoly,protože by to nestíhala,učili jsme se formou hry,dávali jsme si navzájem diktáty,spolu četli,chvilku ona,chvilku já,
ostatní učení jsem ji předčítala,aby to slyšela a mozek to vzal,ona když si to četla,tak ji to dalo moc práce a už nevěděla co čte.Pak jsem jí zase zkoušela,ale musí být mezi vším pauzy,aby si odpočinula,tzn.třeba jsme se učili 10-15min.víc už to nemělo cenu,pak se šla proběhnout a zase jsme se k učení vraceli.
V 5 třídě byla v dyslektické třídě,kterou zrovna otevřeli,bylo tam pouze 10 dětí což bylo úžasné,p.učitelka měla na ně čas,a ještě to byl anděl,který děti miloval,chválila je za každý úkol,takže naše Hanina dělala různé referáty navíc,samozřejmě s mojí pomocí.
Teď je v 7 třídě a je to samozřejmně horší,učení moc,sice má dál individuální plán,třeba diktáty ji neznámkují a počet chyb ji napíšou do ŽK.
Stále se s ní učím,předčítám ji učivo,aby se to do hlavičky dostalo,i když si to dlouho nepamatuje,pak ji zkouším a když tak znovu vysvětluji.
(známí kluk je také LMD ,je na VŠ,a tak si přednášky nahrává,aby to slyšel)
Ali věř ,že je to někdy na bednu,ale chce to strašně trpělivosti,hodně ho chval,oni mají radost a tak je to víc baví,nesmí mít pocit,že jsou hloupí,
naše Hanička po začátku moc plakala,že chce být chytrá,ale já jsem ji vždycky říkala,ty jsi chytrá,ale prostě něco nám nejde,vždyť naopak tyto děti jsou většinou vysoce inteligentní a velice citliví.
To víš,že měla na vysvědčení trojky,ale známky už mě netrápí,já bych si jenom přála,aby byla zdravá,protože nejvíc nás trápí diabetes.
Jinam do školy jsem ji nechtěla dávat,má tady svoje kamarády a s těma jejíma nemocema to také nejde,vždyť ještě dneska letím do školy jak splašená,když ji něco je.
Ali a věř ,že to jde.Přeji pevné nervy,také někdy moje trpělivost přeteče.
tak si někam zalezu,pořádně se vybrečím,aby mě Hanča neviděla,protože to by ji moc vadilo,že mě něco trápí,už takhle říká,že mám s ní trápení,ale nemám,
jsem šťastná,že ji mám.
Ahoj Roza

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.