| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Odjíždím na internát

Souhlasím s tím, že první adaptace na internát může být docela komplikovanou záležitostí. Zažila jsem to také, já doposud introvertní dítě jsem byla najednou přijata ke studiu na církevní škole (ani tak kvůli vyznání, jako kvůli studijnímu oboru), nastěhována na internát, který vedly řádové sestry, což by mi ani tak nevadilo jako společnost na pokoji. Bohužel jsem se dostala do kolektivu poměrně vyžilých dívek, což pro mě byl doslova šok. Měsíc jsem to zvládala se sevřenou dušičkou, možná tomu napomohlo to, že má matka mi tam nastěhovala téměř celý šatník s tím, že budu domů vozit jen špinavé věci na oprání (já pak přijela na víkend domů a málem neměla v čem chodit). Během jedné vycházky jsem vychovatelce oznámila, že jedu domů k rodičům, vrátím se na druhý den ráno než začne vyučování. Během cesty domů jsem si vyřídila všechny potřebné průkazky na slevy vlaku a autobusu, zjistila si jízdní řády. Když jsem se objevila doma ve dveřích, rodiče byli poněkud překvapeni, zvlášť, když jsem jim hodila na stůl všechny ty průkazky a jízdní řády a sdělila svoje rozhodnutí denně dojíždět. Když jsem si pak vlakem stěhovala všechny věci z internátu - vzpomínám si dodnes zcela jasně, že to byly snad 4 velké kufry a nějaké igelitové tašky, ... pomáhalo mi s tím ještě několik děvčat, rodiče mě pak čekali u vlaku. Dojíždění jsem nikdy nelitovala, přečetla jsem díky tomu spoustu knih, pak mi nedělalo ani dojíždět na vysokou do Ostravy, ... Tím nechci říct, že by byl internát špatný, ale opravdu záleží na prvním kontaktu, na složení osazenstva pokoje, režimu, ... později jsem přišla na to, že být introvert se nevyplácí a potvrzuji "že líná huba, holé neštěstí".

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.