Niky, ja som nemala problem kupit ockovaciu latku proti nestoviciam. Nasa pani doktorka ju pre syna predpisala a ja som si ju v lekarni normalne zaplatila, stoji okolo 1500kc. Naozaj by som ti to ockovanie vrele doporucila, aby si sa vyhla podobnemu zazitku ako ja. Nevidim dvovod, preco ti to nedoporucuju a myslim ze vobec nepanikaris, pretoze stat sa to moze, sama som toho prikladom bohuzial. Ja som to este pred tromi rokmi nevedela, ze existuje tato moznost. Proti zardenkam som preockovana v 20rokoch a relativne menej zavazne ochorenie mi narobilo velke problemy. Nestovice naozaj poriadne riadia, hlavne na jar a su vysoko infekcne a pokial ich dostanes v tehotenstve je uz celkom neskoro nieco riesit. V prvom trimestri mozes potratit a takisto moze byt tazko poskodene miminko a v tretom trimestri su nasledky velmi vazne, dietatko sa moze narodit mrtve, alebo umriet na komplikacie po porode. Nechcem nijako strasit a sirit paniku, ale naozaj si skus to ockovanie "vydupat"(pozri na www.nestovice.cz, mozes sa informovat priamo v poradni). Ja som rodila v Brne a situaciu naozaj skoro riesit nevedeli, nehovoriac o tom, ze nestovice nepoznal pediater a ani dvaja koziari.
Co sa tyka inych ockovani pre deti, som uz velmi zmatena. Stale premyslam co ano a co nie a kazdy odbornik ma svoje argumenty, ktore sa velmi lisia a ja by som deti chcela uchranit od chorob ako su meningitidy a hepatitidy, ale nechcem im zase ublizit tym, ze to do nich narvem vsetko. Uz tak je pre ich imunitu problem sa vyrovnat zo zakladnym ockovanim. Cez to vsetko uz som nejakemu nadstandardnemu ockovaniu podlahla.
Předchozí