Milé maminky, neberte ten život tak moc vážně. Nejdůležitější je, ž je miminko spokojené a vy taky. To, že ustojíte nedat dítěti dudlíka a ono bude neustále plakat, nic nevyřeší, protože vy budete unavené, přímo vyčerpané z toho, jak ho uklidňujete. A to se zase odrazí na tom maličkém, protože mu v pohodě nebude např. zpívat. Zapojte zdravý rozum, rady od ostatních si v klidu nechte projít hlavou a volte to, co je pro vás dva nejvýhodnější. Sama mám 3 děti, dnes už odrostlé a tak si myslím, že mohu trochu radit. Nedejte na totální zákazy, vždyť mnohé je prověřeno léty ne-li přímo desetiletími. Co se týče kojení, tak mě děsí představa dnešních novot, že při každém zakňourání se má dítě přiložit k prsu. Kdy si, vy maminky, pak odpočinete, kdy děláte mnoho dalších prací, které je potřeba vykonat? Sama jsem kojila všechny tři děti skoro do půl roku, ale mezi kojením byly přestávky 2-3 hodiny. Mezi tím trošku čaje, pokud měly zájem. Přeci jste si dítě nepořídily proto, abyste mu takhle otročily. Ono přece i bez toho pozná, že ho milujete a je pro vás vším. Někdy mi to připadá jako extrém na extrém.
Mějte se hezky a užívejte si toto období bez velkých nervů.
Předchozí