| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku K záměnám novorozenců v českých porodnicích

Rutinní postupy v některých českých porodnicích bohužel záměnu mohou způsobit a jsem ráda, že se nad tím HAM zamýšlí z téhle stránky. Snad to přispěje k omezení toho nesmyslného oddělování maminek a mimienk po porodu - na prohřátí, na prohlídku, na koupání.... tohle všechno přece lze provést za přítomnosti maminky či táty a nebo nechat na později. Dítě se prohřeje osušením a přiložením na holou kůži maminky pod deku úplně stejně dobře, jako když se dá do inkubátoru. Existuje velké množství odborných studií, které dokazují jednoznačný prospěch z neoddělování pro všechny - vytvoření vztahu, čichového pouta, přiložení k prsu, vzájemné poznávání, to prostě nepočká, protože maminka i miminko jsou k tomu těsně po porodu naprogramováni. Nacházejí se ve stavu zvýšené citlivosti a pokud se ta doba prošvihne, už se nikdy nebude opakovat. Jsou to jedinečné chvíle a nechápu, proč je někteří čeští porodníci matkám a dětem stále upírají, proč stále ignorují ty stohy výzkumů...asi zde platí, že zvyk je železná košile. Obvykle se udává, že matky musejí po porodu odpočívat - nevím ale, zda se někdo ptal maminek, zda to tak opravdu cítí. Porody mám za sebou dva a těsně po obou jsem sice měla pocit jako po maratonu, ale na odpočinek ani pomyšlení. Hormony neoblafneš.
Nemělo by to být tak, že matka dítě dostane, pokud si o něj řekne, ale tak, že dítě oddělí od matky pouze v případě ohrožení života či zdraví jednoho nebo druhého. Jestliže je dítě v pořádku, není jediný důvod nosit ho někam pryč. Tím méně na celé hodiny.

A ze zamýšlené výměny holčiček mám ten dojem, že ji chtějí spíše tátové než maminky (ale možná to tak není, jen to na mne tak působí). Možná otcům opravdu víc záleží na genech než na citech. Ale třeba se pletu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.