Nejsem zaujatá, ale bohužel absolutně nemám pocit, že by mi pobyt na oddělení šestinedělí v čemkoli pomohl a prospěl. Opravdu si nemyslím, že je takový problém říct jsem doktor ten a ten a je tu se mnou tolik a tolik lidí proto a proto. Pravda je, že deset poskoků tam asi nebylo, možná jenom šest - pokoj nebyl malinký, byl veliký. Abych to shrnula, pro mě jako zdravou matku zdravého novorozence byl pobyt na šestinedělí zbytečný, i když přežitelný, byli jsem tam pouze tři dny. Jediné, v čem nás to obohatilo, byla rýma a kašel, dáreček od spoluležící rodičky (to bychom doma určitě neschytali). Pokud se zadaří nějaké příště, a pokud bychom já i miminko byli v pořádku, určitě bych dala přednost tomu jít po porodu domů s tím, že pokud by byl jakýkoli problém, v porodnici by mi nedali sežrat, že jsem odešla dřív, než je jejich zaběhnutá rutina. Což bude asi problém. A možná máš pravdu, asi jsem zaujatá, vadí mi neuctivý způsob jednání s kýmkoli, a tenhle způsob jednání teda na šestinedělí určitě převažoval.
Předchozí