Radko, chápu tě. Tvůj příspěvek je plný tvých vlastních zkušeností a pocitů a proto je jeden z nejlepších zde. Moje další věty nejsou žádná narážka na tebe, týkají se spíše mého porodu.
Já jsem měla porod nekomplikovaný a moje dítě bylo po porodu naprosto zdravé. Ovšem i mě nosili dítě první dva dny jen na kojení a ukázat. Proč? Protože je to běžná praxe. Protože roaming-in byl plný. Protože v právě v té vypjaté vteřině kdy jsem se měla postavit proti "zkušenostem" personálu jsem to neudělala. Já jsem se vlastně nechala přesvědčit, že odnesení miminka je v jeho prospěch. Jejich "zkušenosti" s novorozenými miminky jsou hodně chudé, protože ani snad nikdy neviděli jak se zdravé miminko po porodu chová když je mu umožněno být s maminkou. Vždyť oni sami byli odneseni...... a odnášejí. Pamatuji si, že syn měl doširoka rozšířené zvědavé oči a díval se na mě. Když jsem na něj promluvila, poslouchal a utišil se. A pak ho odnesli.
A právě o tohle (no nejen o to) jde všem těm rodičům, kteří rodí doma, ambulantně, hádají se s peronálem. O právo prožít si ty první krásné chvíle. Dnes už je směšné když někdo tvrdí, že dítě musí do inkubátoru. Vždyť v některých porodnicích tam děti nedávají. A při porodu doma taky žádný inkubátor nemáte. Takže to jde, ovšem když se chce.
Rodičů se zaměněnými dětmi je mi velmi líto. Neumím si představit co bych dělala na jejich místě, ale nebudu řešit jak přejít propast když u ní nejsem, to by nemělo cenu.
Předchozí