| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku K záměnám novorozenců v českých porodnicích

Velká část příspěvků v diskuzi se stočila k domácím porodům. V článku ale Petra Sovová komentuje situaci v porodnici. Jak je vidět, ne všude se postupuje dle doporučení WHO - mez. zdrav. organizace.
Je opravdu nutné oddělovat dítě od matky? Pokud je po fyziologické stránce dítě v pořádku, tak nejlépe je mu na matčině prsu, kde se přisaje, zahřeje . Stačí otřít, pokud možno neumývat, přikrýt, obléci.

Předpoklad, že si matka v nemocnici odpočine, je dle mé osobní zkušenosti mylný - počet matek a dětí na pokoji (pokud nemáte nadstandard), mnohde úzké panelové stěny (takže slyšíte děti z celé chodby), výměna prádla v 6 ráno(?proč ji nelze odložit na normálnější hodinu?) a další.

Podle mě je nabídka "Dítě vám odneseme, abyste si odpočinula" zbytečná. Byla jsem tak vysílena neustálou agrumentací (proč něco chci tak či onak), že jsem odnos odkývala. Zpětně to vidím jako chybu. Usnula jsem na chvíli velmi tvrdě, ale malý mohl spát velde mě v postýlce. Nejlepší je, když může spát s vámi v posteli, nejlépe přisátý na prsu (bohužel na to porodnice nejsou připraveny, neb mají úzkou postel a histerickou obavu, že by se dítě zmazalo od očistků).

k 72 hodinám - jak již bylo řečeno, jde o doporučení Min. zdravotnictví ČR, ale v mnohých porodnicích si ho vykládají jinak

očkování TBC - v poslední době se doporučuje s očkováním počkat, vhodné je ho odložit na konec šestinedělí (posledně pediatrička dokonce říkala až do doby 1 roku), což obnáší návstěvu na nejbližší kalmetizační stanici či v porodnici po domluvě.

odběr z patičky - může provést pediatr či porodní asistentka, cca 10 kapek krve. to opět také není problém. Dokonce je lepší, když je to později, jak po proklamovaných 72 hodinách, když už pije z prsu mléko a ne mlezivo.

Odchod z porodnice se doporučuje, pokud je matka a dítě v pořádku a pokud chce svého právy využít.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.