Naprosto souhlasím s článkem.
Rodila jsem dlouhé dva dny a od začátku porodu jsem měla stahy po 5 minutách, hned velmi intenzivní, takže žádný klídek a pomalý nástup. Protože jsem se neotevírala, tak to trvalo tak dlouho. Chci tím ale říct to, že malou jsem měla hned po porodu u sebe, ani na chvilku by mě nenapadlo, že by si ji měl někdo vzít abych si odpočinula a ani bych ji nikomu nedala! Je pravda, že mé mateřské pudy se nastartovaly tak moc, že i když mi ji druhý den odvezly na Utz kyčlí, tak jsem to obrečela :o)))
Malou jsem si ze sálu odnášela sama v náručí, za doprovodu sestry a manžela a neměla jsem pocit, že jsem unavená a nezvládnu to. Myslím si, že endorfiny udělali své :o) Malá nebyla označená, ale tam to ani nebylo zapotřebí, protože jsem byla pořád s ní. A druhý den už bych si ji rozhodně nespletla, protože to už své dítě pozná každá máma.
Chápu, že jsou někdy případy, kdy je porod komplikovaný, nečekané potíže maminky nebo miminka a stane se i to, že maminka po porodu své dítě ani nevidí, pak je těžké poznat které dítě je vaše....
Mě na tom všem nejvíc mrzí, že mizí porodnice a zařízení jako je Vrchlabí, jako bylo Vysoké Mýto,....
Teď momentálně netuším, kde budu jednou rodit druhé dítě, protože porod doma si nerisknu a do klasické porodnice mě nedostanou!
Předchozí