| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jedináček

Samozřejmě, že lidé kteří tvrdí, že Vaše rozhodnutí je špatné, by si nejdříve měli udělat pořádek ve své hlavě, teprve pak pořádek kolem sebe, své rodině .... a pak teprve někdy říct, že Vy jste něco rozhodla " blbě".

Tuto větu berte jen jako souhrn práva cizích lidí mluvit do chodu Vašeho života.
Ale teď vážně. Já také nejsem pro: mít jen jedináčka ... Ale jak jsem napsal nahoře, je to mé rozhodnutí a jen já mám právo o tom rozhodovat ( nebo tedy já plus má žena a popřípadě mé děti ) a nevyjadřuji tím svůj postoj k Vám ani jej ( to Vaše rozhodnutí) neodsuzuji. Nemám na to právo, neplatím nic za Vaše děti, ani Vám nijak nepomáhám... atd, tedy nemám právo ( stejně jako ostatní ) vám do toho mluvit.
Máte jistě pravdu, že .... ještě odbočím ...

Mnoho lidí ( pardon mnoho rodičů ) prosazuje mít jedináčka ... ještě jinak ... Mnoho rodičů, kteří se rozhodli mít jedináčka, pochází právě z jedináčků ... a tedy vidí výhody právě ze svého úhlu pohledu, který měli po celé dětství. Na tom není nic špatného ani odsouditelného...

Takže abych pokračoval ...

Máte jistě pravdu, že mít jedináčka má "X" ( iks ) výhod : Platíte jedno zápisné, školkovné, školné, jedny dárky a vždy lepší.... je mnoho výhod, jako lepší strava, větší a dražší dovolená, ... to vše je pravda, a rodiče, kteří se takto rozhodnou mají naopak obdržet uznání, že se rozhodli mít jedno plně zaopatřené dítko, než někdo kdo má dvě, tři ...( a nestíhá) ....

Ale opakem je to, že mít děti je dar a krása. Kdyby tomu odpovídaly naše prostory bytu a platy, tak bych měl místo dvou děvčátek třeba pět. Žiji jen pro rodinu a věnuji ji většinu volného času.

Zde je opět jedno hledisko proč nemít víc dětí : pokud jako matka cítím, že nejsem plně podporována mužem, co do lásky, stejně jako moje dítko, že peníze je potřeba z muže tahat a to někdy i násilím, je lepší mít jedno, něž aby trpěly dvě, tři ( teď nemluvím o případu paní Katky !!! ) ....

Já jako argument, krom toho, že mám děti dvě, z důvodu, že více dětem, které dokáži zajistit, bych asi neposkytl stejně kvalitné péči, bez toho, aby ostatní nepociťovali újmu na kvalitě života, mám jediný a hlavní argument proč nemít jedináčka.
( Což samozřejmě nikomu nevnucuji )

Koho ten jedináček bude mít, pokud by se Vám něco stalo? Nikoho. Mé dcerky budou mít jedna druhou.
Samozřejmě, že můžete argmentovat : Bude mít životního druha ( jste si tím jista ? Bude to opravdu absolutně spolehlivý člověk, který ji nikdy neopustí, komu se může svěřit absolutně se vším atd atd ) .... plno kamarádů .. atd.
Bude mít jen známé, kamarády, manžela ... ale sourozenec je to nejvíc co bude mít, když tady již rodiče nebudou.

Omlouvám se pokud by má úvaha zněla, že Vám vymlouvám jedináčka, nebo že Vás odsuzuji. NE, je to Vaše právo a přeji Vám ať se Vám vše vydaří a Kačence se daří vždy nejlíp.

Kdo si dovolí Vás soudit za to, že máte jedináčka, ať se podívá po těch kdo nemají žádné, nebo po těch co jich mají víc a nestarají se. Pro mě, jste zodpovědný rodič a mít jedno dobře vychované dítko, je Váš diplom ( kdybych byl věřící ) před branami nebeskými.

Držím palec !!

FidoNet

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.