Ahoj, tak to je tedy pekna blbina ohledne toho, ze by to bylo dobre vymyslene... Tedy je to skvele vymyšlene, aby pece v porodnici stala Holandany co nejmene penez. Myslim si, resp. je to i statisticky overene, ze v u nas mame jednu z nejlepsich porodnich a poporodnich peci na svete - statistiky umrti novorozencu mluvi samy za sebe...
Nevim, o co se ochudim, kdyz budu s mimcem par dni v porodnici a budu mit jistotu, ze je v poradku (vcetne me). Tady se porad mluvi o nejakych traumatech miminek a maminek z toho, ze jsou pod lekarskym dozorem, ale ja tedy zadne trauma z porodnice nemam, a to jsem se narodila v dobe, kdy do porodnice nemohli tatinkove, natoz k porodu. V dnesni dobe ale ten vyber kazdy ma, tak stale nechapu, o co jde. Samozrejme jako v jinych "sluzbach" je personal porodnic prijemnejsi a mene prijemni, ale ja uz se v teto dobe mohu ozvat - pripadne pokud nejsem v urcite chvili (coz se pri porodu a po nem muze stat) pri smyslech, mohu tam mit jako autoritu manzela nebo nekoho jineho.
Jo, jeste jedna vec. Ma dcera se narodila ve 32. tydnu a tedy musela byt hned po porodu odebrana a dana do inkubatoru. Nas vzajemny vztah je naprosto skvely, zadne trauma nemame a kojeni se take rozbehlo bez problemu. Pokud bych se v 1,5 roce dcery nerozhodla, ze s kojenim koncime, tak kojime do dnes....
Samozrejme abych se taky vratila k tematu, tak zamena miminek je priserna, vubec si to nedovedu predstavit, ale chyba bude zrejme na obou stranach - tedy rodice a nemocnicni personal...
Předchozí